RSS og brud på ophavsrettigheder - en lovgivning på bagkant

Sådan vælger du bloggere til markedsføring og PR

Rigtig mange virksomheder, mediebureauer og PR-bureauer er fokuserede på læsertal, når det kommer til at udvælge bloggere til en konkret kampagne. Og det er der god grund til. Det giver naturligvis ikke mening at kaste en masse ressourcer efter en modeblogger med ganske få 1000 læsere. Men som med alt andet i livet er det mere end størrelsen, det kommer an på.

Sammenhæng mellem blogger og brand
Nogle bloggere har naturligt dit brand i deres DNA, og det er essentielt at finde frem til dem. At bloggerens emne, præferencer og skrivestil falder naturligt i tråd med dit brand er selvfølgelig alfa og omega for en succesfuld kombination. Hvis man vil lancere et nyt apotekermærke indenfor skønhed i Danmark, så er man godt tosset, hvis man ikke involverer Kia fra Fierceogfattig fx . Har du et nyt sweatermærker med blød cashmere og angora? Så skal du nok huske Acie. Skal du lancere nyt luksusbørnetøj?

Find dine trofaste støtter
De samme bloggere som har dit brand i sit DNA, vil du ofte opdage har skrevet mange gange før om det. For eksempel kan det godt være, at Malsen ikke er Danmark læsertalmæssigt største modeblogger, men med hendes særlige vinkel, stil og kærlighed til Louis Vuitton, så er hun af en sådan markedsføringsmæssig værdi, at det er en rigtig god ide for et mærke som LV at holde særligt øje med hende.

Overraskende mange glemmer at tjekke, hvem der har været trofaste fans af deres brands, før de laver gæstelisterne. Det kan godt være, det ikke er folk, du ønsker til din event eller kampagne, men du skal bare have med i dine overvejelser, at det vil medføre skuffelse og en uønsket modvilje mod dit brand, når de opdager, at de trods mange års trofasthed ikke blev inviteret. Jeg kan mange eksempler, men for ikke at hænge andre end min egen blog ud, kan jeg passende nævne, da Pudderdåserne ikke blev inviteret til Sæthers lancering af parfumerne fra Les Exclusif de Chanel i Danmark, selvom Helene har været en af de mest engagerede i lige præcis Les Exclusif de Chanel i alle de år, hvor hun skulle til udlandet for at købe dem.

Læsertal
Selvfølgelig skal læsertal betyde noget. Det er ineffektivt at kaste en masse ressourcer efter en modeblogger med få 1000 læsere, med mindre du mener, at det er en blog i vækst på vej op, som der er en masse fremtid i. Desværre er det svært at skabe sig overblik over bloggeres læsertal i dag i Danmark. Jeg vil give en guide til dette på et senere tidspunkt.

Hvor nemt tilgængelige er de?
De største bloggere i Danmark som blandt andet Passionsforfashion og Trineswardrobe er også de mest ombejlede og eftertragtede. Det gør også, at du enten skal ramme helt rigtigt i forhold til smag, overtalelsesevne eller pengepung. Afhængigt af dit brand og dit budget, så kan det give bedre mening at satse på nogle af de mindre bloggere.

PR: Almindelig høflighed, omtanke og god Emma Gad
Som jeg tidligere skrev i forbindelse med PR og presseevents, så hersker der ofte kaos på presselister til udsendelser og invitationer. Nogle får, andre får ikke, og hvem der gør virker ofte tilfældigt. Med det resultat at bloggere bliver fornærmede. Pas jeres presselister med omtanke, sørg for at holde dem grundigt opdaterede ? og glem aldrig dem på Fyn og Jylland, som sjældent kommer til events, men som altid gerne vil huskes alligevel.

3 kommentarer

 • Meget meget flot skrevet og hvor har du ret. Jeg glæder mig meget til den dag hvor man for alvor bliver anset/anerkendt for sin passion – sin blog – sit hårde arbejde.
  Hvornår er man en stor nok blog? er 80.000 hits om måneden stort nok? jeg har lidt svært ved at gennemskue, hvor stor min blog er, sammenlignet med andre blogs.

  1000 tak for dine indlæg, jeg lære meget af dem.

  De bedste hilsner og ønske om et godt nytår

  Malene Møller Hansen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kære Malene

   Det er der reelt ikke nogen af os, der ved? Det er et nyt marked, vi er allesammen ved at dyrke det op. Men der skal ikke mange læsere til at få PR-invitationer. Der skal mange læsere til at tjene penge. Hvor mange præcis? Tiderne vil vise det. Vi har selv knap 40.000 absolut unikke jf. Google Analytics og har stadig deltidsjob ved siden af begge to. Der er meget meget få, der kan leve fuldtids af det.

   Men det kommer til at vokse i de kommende år, det er helt sikkert!

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for dit svar Katja. Jeg tror også at der kommer til at ske en hel del de kommende år. Jeg har store forventninger til 3013, hvor jeg tror at blogs virkelig kommer til at rykke ved firmaernes markedsføringsholdning, jeg synes allerede at kunne fornemme en stor positiv forandring her i det sidste kvartal… om det bare er fordi min blog har vokset sig stor eller om det er generelt, det ved jeg så ikke. Jeg har taget konsekvensen og kastet mig ud i det for fuldtid. Sagt mit job op og knokler som hest 🙂 Jeg har dog også indretningsopgaver ved siden af, jeg kan ikke leve af blogging endnu.

   Godt nytår til dig.
   Kh.Malene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

RSS og brud på ophavsrettigheder - en lovgivning på bagkant