Hvornår skal man gøre sin blog kommerciel?

8 måder at tjene penge som blogger

I dette indlæg vil jeg forsøge at liste de måder op, som man kan udnytte sin trafik som blogger til at tjene penge. Det er (forhåbentlig!) ikke en udtømmende liste – jo flere måder, der dukker op, jo bedre.

Google Adsense
Google-annoncer er det på mange måder nemmeste at komme i gang med. Det kræver blot, at du opretter dig, bekræfter din hjemmeside, og så kan du komme i gang. Adsense virker ved, at du får penge pr. klik på annoncerne på din blog. Afhængig af din blog og din målgruppe kan der også være negative sider ved google annoncer. De er ikke ret pæne, det kan være svært at få folk til at klikke på dem osv. Dit stofområde har meget stor betydning for, om Adsense kan skaffe en indtjening. Det er aldrig lykkedes mig at få meget mere end en kop kaffe ud af Adsense, hvorimod andre kan tjene pænt på det.

Der findes også alternativer til Adsense i form af andre netværk, der betaler dig pr. klik, du genererer.

Affiliate Marketing
Affiliate Marketing går ud på, at du får en procentdel af det salg, du generer på de hjemmesider, du linker til. For at komme i gang med det skal du melde dig til via et af de mange affiliate netværk, der findes på nettet. Nogle kan man melde sig selv til, nogle kræver godkendelse, andre igen er lukket, med mindre du bliver inviteret indenfor. Hver gang du linker til den pågældende webshop, skal du lave linket med en bestemt kode, der kan spore salget. Procentdelen af salget varierer meget, men ligger gerne på mellem 5 og 10 procent. Husk at overholde markedsføringsloven i den forbindelse.

Affiliate links har jeg været i stand til at tjene penge på – igen det afhænger fuldstændig af dit unikke indhold og dine læsere.

Direkte salg af annoncer, kampagner og sponsorerede indlæg
Når din blog når en vis størrelse, er det tid til at kontakte annoncørerne direkte og forsøge salg af sponsorerede indlæg, bannerannoncer, sponsorerede konkurrencer osv. Dette er det meget svært at sige noget generelt om, andet end at det er pissesvært. Mediebureauernes annoncekroner er IKKE en tagselv-kasse, og der er lang vej til de store penge. De fleste vil stadig helst betale med gratis produkter, og det tager lang tid at flytte annoncebudgetter fra print til web.

Der er meget få bloggere i Danmark, der selv kan sælge reelle annoncekampagner på deres blogs. Langt hovedparten ligger i annoncefællesskaber som Bloggers Delight, der har professionelle annoncesælgere ansat til at sælge på vores vegne. Der er nogle få, der ligger udenfor annoncefællesskaberne og magasinerne, men jeg ved helt ærligt ikke, hvor meget de reelt kan sælge på egen hånd.

Professionelt annoncesalg på blogs er et helt nyt marked herhjemme, og det er utroligt spændende, hvor det fører os hen den kommende tid.

Salg af ydelser og produkter
Hvis du bruger din blog til at brande dig selv som professionel, så skal din blog selvfølgelig genere flere kunder til dig. Flere og flere webshops bruger blogs til at genere trafik til webshoppen, og bloggere udnytter også deres trafik til at sælge produkter direkte på deres blogs. Det er en større investering i både tid og arbejde, men fortjenesten er også tilsvarende, hvis du har trafikken til det.

Produkter med dit navn på
Bloggere, der er store nok, lancerer både egne produktserier og enkeltstående lanceringer i samarbejde med virksomheder. Trine’s Wardrobe har for eksempel sin egen hårserie. Tøjfirmaet Minus har lanceret en serie af basis-produkter i samarbejde med Camille Kaasby-Wang. Mindre projekter er oplagte og kan også gøre det.

Skriv en bog – gerne en e-Bog
Bloggere sprøjter bøger ud i disse dage. Jeg har en stor advarsel imod det – jeg har set flere gå i skrivehi med deres bog og så vende tilbage med en spritny bog til en øde og forladt blog, som de ikke har vedligeholdt. Det er en dårlig idé, husk hvad der altid må og skal være bloggerens førsteprioritet – bloggen. Drømmebogen må komme i anden række, selv i den intensive skrivefase. (Det er nok derfor jeg stadig ikke har fået skrevet min…)

Du behøver slet ikke et forlag for at udgive en bog. Tværtimod er e-bøger et værdifuldt markedsføringredskab og en potentiel indtjeningskilde.

Events og foredrag
Hvis du er madblogger, kan du lære folk at lave mad. Hvis du er strikkeblogger, kan du holde strikkekurser. Hvis… Fortsæt selv listen.

Betalingsindhold
Jeg ville aldrig lave hele min side til en betalingsside, men det er muligt at lave funktioner på sin side, som ens bruger skal betale for. Hvis man rent faktisk har noget, som er godt nok til at folk gider betale for det. Det skal typisk ikke være dit almindelige indhold, det skal være noget ekstra, noget unikt, noget man ikke kan finde andre steder – kan du tilbyde det?

Jeg vil senere skrive opfølgende indlæg, hvor jeg uddyber de enkelte punkter. Jeg håber, I har andre idéer, som jeg ikke har på listen?

12 kommentarer

 • Oya

  Hej, kan jeg også få noget hjælp omkring reklamer på blog.
  Jeg har selv lavet en ny blog, men jeg har bare ikke styr på hvordan man man tjene på reklamer osv.

  På forhånd tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henrik

  Der er også sider som http://adset.org, der forbinder annoncøren direkte med blog ejeren, hvor blog ejeren kan byde på opgaver. Det virker lidt mere realt end affiliate, da men ikke er sikker på at tjene en eneste krone, samt at annoncøren kan opsige aftalen inden for kort tid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det har aldrig lykkedes dig at få mere end en kop kaffe ud af Adsense? Har du så sat dig ordenligt ind i tingene? Fordi jeg synes jeg har tjent en fin del på Google Adsense programmet

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nej absolut ikke! Det er meget længe siden, vi brugte det, og da havde vi meget færre læsere. I dag ville situationen nok være anderledes.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja det har meget at gøre med antal besøgende.. Ja kan godt se i har fået en del flere besøgende, så det nok der den ligger. Men hvis i ikke vil bruge Adsense mere er det også fint, men man kan faktisk tjene fint med de besøgende i har haft.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvad tror du man kan tjene? Et slag på tasken. Send mig gerne mail på katja@pudderdaaserne.dk

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Der er mange ting som spiller en rolle her.
   Antal af besøgende
   Om du bruger adsense eller Affiliate
   Om dine reklamer er placeret godt nok
   antallet af reklamer, skal ikke se spamm ud, men også være synlige.
   Om reklamerne er relevante for dit indhold på siden. Du må gerne sende mig en mail på : Tim93tim@outlook.dk
   Så kan jeg måske hjælpe dig lidt, hvis det skulle være noget.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej katja,

  Jeg har et lille spørgsmål. Hvad er bedst at vise sine potentielle annoncører? Sidevisninger eller antal af fastlæsere? Jeg mener ikke at alle fastlæsere, kigger altid på ens side, men til gengæld antal af sidevisninger er en reel tal af trafik på siden. Hvad siger din erfaring?
  På forhånd tak

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • SL

  Rigtig fin indlæg, med gode forklaringer 🙂
  – Mange tjener også en del med adsense igennem youtube. Hvor de laver videoer og tjener på de reklamer som er i starten af videoen.. Hvis man er god til at lave videoer, kan det os være en god ide og ligge dem på youtube og så indsætte det i sin blog 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fint og interessant indlæg 🙂

  Jeg har ikke lige andre ideer til, hvordan man kan tjene penge på at blogge, men jeg er en af dem, der har tjent penge på at sælge annoncer uden for annoncefællesskaberne og magasinerne, og hvor det lykkedes at få en – for mig – ganske fin indtjening på annoncesalg alene. Og dette, selv om jeg var meget kræsen omkring hvem jeg ville have på som annoncører. Der ville være lang vej inden det matchede lønnen på de fleste fuldtidsjob, men som hobbyindtjening kunne jeg bestemt ikke klage.

  Det kræver lidt arbejde til at starte med – for mig handlede det mest om at tage modet til mig til at henvende mig til de potentielle annoncører – men det endte til sidst med, at stort set alle nye annoncører selv henvendte sig til mig og spurgte til at få lov at annoncere på min side.

  Jeg tror, at det at jeg skrev inden for en forholdsvis lille niche – bryllupper – er en væsentlig grund til at det lykkedes mig at finde annoncører, da der i det hele taget ikke er mange annonceringsmuligheder inden for den branche. Men som du siger – det bliver spændende at se, hvor det bærer henad i fremtiden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er interessant det med små nicheblogs, og det har du helt sikkert ret i. Der er stor stor forskel. Måske bryllupsblogs en dag bliver en stor industri også?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvornår skal man gøre sin blog kommerciel?