Hvornår har du sidst opdateret din "om mig"-side?

Sådan bruger du Bloglovin’

Bloglovin’ er en svensk RSS-reader og har i mange år været stedet, hvor modebloggere og indlæg om tøj dominerede. Det billede ser noget anderledes ud i dag, især efter lukningen af Google Reader, som træder i kraft 1. juli. I dag er madindlæg, DIY og fitness det dominerende på Bloglovin’.

Hvad er Bloglovin’?
Bloglovin’ er en RSS reader. Det vil sige, at den på samme måde som Feedly eller Google Reader opsamler din blogs indhold via RSS, så læserne kun behøver holde øje et sted. På Bloglovin’ kan de vælge, hvilke blogs de vil følge med i, og kan holde øje med, hvad der kommer af nyt der, uden at skulle besøge hver blog individuelt hver dag.

Bloglovin’ er meget udbredt i hovedsageligt Skandinavien og er grundlæggende anderledes end gode gamle Google Reader ved også at give læserne mulighed for at synes godt om indlæg og have en forside, der samler mest populære indlæg og lave oversigter over mest populære blogs.

Det giver dig som blogger mulighed for at sprede dine indlæg til at større publikum. Hvis du kommer blandt de populære indlæg eller blogs, så opnår du synlighed blandt læsere, som ellers ikke kender dig og får nye læsere.

Mange glemmer deres beskrivelse
Den gode nyhed er, at de ikke er noget nævneværdigt arbejde i det. Som en RSS reader samler Bloglovin’ helt af sig selv dine data, og du skal ikke løfte en finger – kan det se ud som.

Men det er her mange går galt i byen. For på Bloglovin’ er en funktion, hvor man kan “claime” sin blog. Altså definere den pågældende blog som ens egen og få adgang til nogle redigeringsfunktioner.

Der kan man blandt andet skrive en beskrivelse af sin blog, og den er ret vigtig, for den bliver vist på blogoversigterne. Og et link, der indeholder en god beskrivelse, vil altid give flere kliks og i sidste ende flere abonnenter. Der er overraskende mange bloggere, der forsømmer den beskrivelse. Enten har de ikke skrevet nogen, eller også er den skrevet med venstre hånd og det høje øje lukket. Bloglovin’ har også ændret sit layout flere gange, så de beskrivelser, der før havde en passende længde, er nu for lange (min egen på Pudderdåserne inklusive, den skal også rettes igen).

Her ser du de mest populære blogs i Danmark lige nu. (Det er ikke nødvendigvis danske blogs, men de bloggere med flest danske abonnenter).

Bloglovin

Sådan gør du

 • Opret en profil på Bloglovin’
 • Klik på hjertet øverst til højre og vælg “My blog”
 • Klik på ‘Claim blog’
 • Følg instruktionerne. Du får en kode, som du skal kopiere ind i en blogpost, for at bevise, at du rent faktisk ejer bloggen. Det er supernemt.
 • Så har du adgang til at redigere dine indstillinger under “My blog”

Har du opdateret din beskrivelse på Bloglovin’?

3 kommentarer

 • tror måske jeg skal have lavet mig en blog…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Hej Katja.

  Har du et bud på, hvordan folkene bag Bloglovin’ tjener deres penge?

  Vh. Sanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Der er begyndt at være en del reklamer på siden. Og sponsorering af posts på samme måde som fx Facebook. Det vil være mit gæt, men jeg aner det ikke. Firmaet er svensk.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvornår har du sidst opdateret din "om mig"-side?