Sådan tjener du penge på at blogge

At blogge på dansk eller engelsk

Jeg får ofte spørgsmål om, hvilket sprog man skal blogge på. Og det er der selvfølgelig ikke noget ultimativt svar på. Om du skal blogge på for eksempel dansk eller engelsk afhænger helt af:

 • Dine sprogkundskaber
 • Bloggens emne
 • Målgruppe

Der er masser af argumenter for og imod at skrive på dansk, og at træffe et optimalt valg kræver, at du definerer bloggens målgruppe og budskab. Hvis du gerne vil tiltrække danske læsere skal du selvfølgelig skrive på dansk.

At skrive på engelsk giver dig en langt større potentielt målgruppe. Hvis du vælger at skrive på dansk, så har du begrænset dig til danske læsere og måske nogle få skandinaver.

På den anden side er der langt større konkurrence på engelsk, og en dansksproget blog vil alt andet lige tiltrække flere danskere end en engelsksproget.

En blog på engelsk vil ikke pr automatik give flere læsere. En veldrejet og målrettet dansk blog kan være lige så god, hvis du vil have flere læsere på din blog.

Spørgsmålet kan besvares ved at spørge dig selv, hvem du ønsker at skrive for, og hvad du vil skrive om?

Vær konsekvent
Der er bare en ting, du skal huske: At være konsekvent!

Smarte engelske overskrifter på dansk-sprogede modeblogs er et udbredt fænomen. Og det er en rigtig dårlig idé.

Valg af sprog handler om søgemaskineoptimering, og hvis du har en dansk blog, skrevet på dansk og placeret i Danmark, så forvirrer du både Google og læser ved at skrive overskrifter på engelsk.

Når dit indhold er skrevet på dansk, så vil du selvfølgelig gerne tiltrække danske læsere, og en engelsk overskrift på dansk indhold vil sende dig ned i bunden af søgeresultaterne på Google.

Rediger land med Google Webmaster Tools
Selvom din blog er fysisk placeret på en server i et andet land, så kan du altid fortælle Google, hvor din hjemmeside skal opfattes som placeret henne. Det er ret nemt at gå til, og andre end mig er bedre til at forklare, hvordan man gør.

Det er også vigtigt at gøre, hvis du skriver på dansk og har et internationalt domæne med .com eller .org. Så er det en god idé at fortælle Google via Webmaster Tools, at du faktisk skriver på dansk.

2 kommentarer

 • Det er for de fleste nemmest at skrive på dansk, og der er heller ingen tvivl om at det er nemmere at få mange besøg igennem søgemaskinerne. Har aldrig prøvet på engelsk, men har hørt den er svær.

  PS: dit sidste link giver 404 fejl, da det ser ud som om de har ændret deres url uden /blog 😀

  Venlig hilsen
  Stefan

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har læst om, at der findes plugins til fx wordpress hvor man kan lave en søsterside til sin blog, og kører den på fx engelsk. Er det noget du har hørt om/ erfaringer med?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan tjener du penge på at blogge