Sådan måler du dine besøg - problemerne med pærer og bananer

Tre kendetegn ved en succesfuld blog

Mængden af blogs i både Danmark og udlandet er overvældende. Langt hovedparten er dør hurtigt ud, mens et fåtal formår at hæve sig over den grå masse og skabe et fast publikum. Jeg mener, de er kendetegnet ved tre fællestræk:

1. Gode blogs løser et konkret problem for læseren
En blog, der løser et problem, for sin læser vil ikke kun skabe en fast læserskare, den er også synlig på Google. “Sådan gør du…” tiltrækker både læserens opmærksomhed (se hvad der er populært på Bloglovin!)og søgemaskinerne. Vil du lave en fotoblog, som er et udvidet portfolio, hvor du viser pæne billeder frem, så fint nok – det kan du også bruge Flickr til. Vil du virkelig tiltrække trafik, så gør du som fx. Strobist, der er en foto-blog om, hvordan man bruger flash og lys.

Madblogs, modeblogs og skønhedsblogs er blandt andet populære, fordi de løser nogle meget konkrete problemer: Hvordan laver jeg bearnaisesovs? Hvordan lægger jeg foundation? Hvad er de bedste jeans pt? Hvad sætter jeg sammen med denne sweater? Hvordan steger man i en sous vide?

2. Gode blogs skriver også til Google
Bloggere går generelt glip af rigtig mange læsere, fordi de ikke kan skrive til søgemaskiner (Google). De fleste af os bruger WordPress, og allerede der har vi en stor fordel. De traditionelle medier såsom magasiner og dagblade er også generelt dårlige til at skrive til søgemaskiner, så der har vi også et forspring.

Men så længe bloggere skriver sjove overskrifter på engelsk i stedet for at skrive præcise, søgemaskineoptimerede overskrifter på dansk, så mister de potentielle læsere (med mindre hele bloggen er på engelsk selvfølgelig). Jeg vil ikke kaste mig ud i et grundkursus i SEO her, men læs i stedet Atcores udmærkede version her og blot opfordre til at lære at skrive gode, søgemaskineoptimerede overskrifter.

3. Gode blogs har et snævert indhold og målgruppe
De gode gamle kommunikationsråd om, at man skal have et præcist budskab til en snæver målgruppe, gælder også på blogs. Vil du skrive om mode? Det er der 10.000 andre der gør. Hvad adskiller DIN blog fra dem? Er det en modeblog for plus size kvinder? En modeblog i sort/hvid? En modeblog for mødre?

Internettet er stort, og der er en målgruppe for alle emner. Det, der ikke er plads til, er bloggere, der ikke vælger et emne og en målgruppe. Der er ikke noget mere uinteressant og ligegyldigt end blogs, der skriver lidt om alt til alle og enhver.

Strikkebloggen der tog fart
Min veninde Heidi Nymann står bag bloggen Wool Rocks!, og den er et godt eksempel på ovenstående. Heidi havde længe en krea-design-mad-familie blog, der ikke fik luft under vingerne. Men med Wool Rocks har hun skabt et nyt og skarpt tema for en blog, der fungerer: Moderne strik. Og har på dens korte levetid fået flere læsere, end den gamle havde efter to år. Fordi 1) den har et snævert og klart tema og 2) hun løser et problem for sine læsere – hun lærer dem at strikke.

Så vælg din niche og hold dig til den. Hvilket emne brænder du for? Modeltoge? Hækling? Det er i princippet lige gyldigt, bare du holder fokus. Hvad siger du fx. til nøgen vegansk madlavning? Det er åbenbart stort…

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan måler du dine besøg - problemerne med pærer og bananer